Nacka kommun, Välfärd samhällsservice, Omsorg- och assistansverksamheten

Nacka växer och bygger stad. Vi är en öppen, enkel och smart kommun som präglas av valfrihet, effektivt resursutnyttjande och dialog med medborgarna. Mångfald och öppenhet är viktiga ledstjärnor i kommunen där stadens puls möter hav och skog och där människor kan förverkliga sina drömmar. Vi ska vara bäst på att vara kommun och behöver de bästa medarbetarna för att tillsammans uppnå den ambitionen.
Arbetsbeskrivning
Omsorg- och assistansverksamheten är en kommunal verksamhet som arbetar på uppdrag av Socialtjänsten och Försäkringskassan i Nacka. Vi erbjuder stöd och service till funktionshindrade enligt LSS och SoL. Personlig assistans ger stöd till vuxna, barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. För mer information besök vår hemsida www.nacka.se/personligassistans

Arbetsuppgifter
Ledsagarservice ger den enskilde möjlighet att komma ut i samhället samt att skapa och bibehålla kontakter med andra och ta del av olika fritidsaktiviteter.

Avlösarservice ger närstående till personer med funktionshinder möjlighet till avlastning i omvårdnadsarbetet för att utföra sysslor, genomföra aktiviteter eller för att återhämta sig. Avlösning ges som en insats utöver det stöd anhöriga kan ge.

Din bakgrund
Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som personlig assistent, ledsagare eller avlösare, alternativt annan erfarenhet inom vård och omsorg eller barn och fritid, men detta är inget krav. Utbildning inom vård och omsorg och även inom LSS är meriterande.

Det är mycket meriterande om du behärskar teckenspråk, teckenkommunikation eller är flerspråkig.

För att lyckas i rollen bör du ha en mjuk personlighet och vara kommunikativ, engagerad, pålitlig och ansvarstagande. Arbetet förutsätter god fysisk förmåga, likaså goda språkkunskaper i svenska, både tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Inom Personlig assistans, ledsagning och avlösning har kunden stort inflytande över sitt val av personlig assistent.

Utdrag ur belastningsregistret
I enlighet med Nacka Socialnämndens beslut krävs ett utdrag ur belastningsregistret i samband med anställning inom Välfärd samhällsservice. Använd blankett 442.5, www.polisen.se. För att underlätta rekryteringsprocessen bör du direkt i samband med din ansökan, begära utdraget då handläggningstiderna kan vara långa.

Anställningsvillkor
Tidsbegränsad anställning.
Timavlönad.
Dag/kväll/helg/natt enligt överenskommelse i samband med bokning per tillfälle.

Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.
Som timvikarie erbjuds man ett varierande och flexibelt arbete där man har god möjlighet att påverka när man arbetar.

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Timanställning
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/521
Kontakt
  • Åsa Söderberg, 08-718 94 39
Publicerat 2017-10-16
Sista ansökningsdag 2017-11-30

Tillbaka till lediga jobb